Chiftele in sos de mazare cu smantana si parmezan

Postat de gurita_ta2005 in Porc
28 Apr 2016 | 4168 vizualizari
Chiftele in sos de mazare cu smantana si parmezan

O combinatie cu ce ai in frigider :)) dar foarte buna combinatia :) mie mi-a placut

Ingrediente

  • 330 g carne tocata porc+vita
  • 1 morcov
  • 1/2 ceapa rosie
  • vegeta/piper
  • Pentru sos:
  • 1/2 conserva mazare
  • 1/2 ceapa alba
  • 2-3 linguri de smantana
  • 2 linguri parmezan ras
  • peperoncino/piper
  • marar uscat
  • ulei

Mod de preparare

Pentru chiftele:

Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper.

Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins.

Se scot pe un servet de hartie.

Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cu ulei de masline si putin unt,adaugam si mazarea scursa de zeama, punem apa cat sa acopere si lasam cateva minute sa fiarba.

Se pune smantana subtiata cu apa, parmezanul si condimentele.

Se pun chiftelele in sos, se lasa cateva minute pe ambele parti,iar cand sosul scade putin si se ingroasa se ia de pe foc,se presara putin marar uscat.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de mazare cu smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitel vienez cu cus-cus

Postat de timea

Snitel vienez cu cus-cus

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta. ...

Citeste continuarea

Friptura de porc cu caise

Postat de ctlina

Friptura de porc cu caise

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet. Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2016, 18:15
Interesant Vreau si eu sa incerc
la 28.04.2016, 18:17
la 28.04.2016, 18:24
adele mie mi-a placut mult
la 28.04.2016, 18:24
andrutza
la 28.04.2016, 19:01
Yummy! Chiar imi place combinatia!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking