Ingrediente
- 140 de grame pesmet
- 80 ml lapte
- 750 grame carne tocata de vita
- 90 de grame pesto
- o mana patrunjel proaspat, tocat
- sare, piper
- 2 linguri ulei de masline
- 500 grame rosii cherry
- cateva crengute de oregano sau rozmarin
- 150 grame masline verzi cu samburi
- 200 grame bocconcini ( mini mozarella)
- frunze proaspete de busuioc
- paine pentru servit
Mod de preparare
Se amesteca laptele cu pesmetul, apoi se adauga carnea tocata, patrunjelul, pesto, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se modeleaza chiftelele, aproximativ 40 de grame de compozitie per chiftea.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelele pe toate partile, cateva minute, pana devin aurii, dar nu sunt gatite complet.
Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, impreuna cu rosiile cherry taiate, oregano/ rozmarin, bocconcini si maslinele.
Se gatesc 20 de minute, in cuptor, pana cand branza s-a topit si chiftelele sunt gatite. Se decoreaza cu frunze de busuioc si se consuma cu paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor cu masline verzi, mozarella si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|