Ingrediente
- 500 g carne tocata de vita
- 2 lingurite pesto
- 2 linguri parmezan
- 2 linguri pesmet
- 2 lingurite condimente pentru chiftele Delikat
- 1 ou
- sare si piper dupa gust
- 3 linguri ulei masline pt prajit
- 10 g unt pt prajit
- Sos:
- 300 g sos de rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita boia dulce Delikat
- 2 lingurite ierburi italiene Delikat
- + tagliatele proaspete fierte pentru garnitura
Mod de preparare
Se amesteca carnea tocata de vita cu pesto, pesmet, parmezan, condimentele de chiftele Delikat, sare si piper dupa gust si ou. Se framanta bine carnea si se formeaza chiftelutele.
Se topeste untul in uleiul de masline si se prajesc chiftelutele pe toate partile. Se scot si se tin la cald.
Se sterge tigaia si se pune putin ulei de masline, apoi usturoiul taiat marunt. Se adauga sosul de rosii. Se condimenteaza cu boia dulce si ierburile italiene Delikat. Se pun chiftelutele si se mai lasa 5 minute sa fiarba.
Se servesc cu tagliatele proaspete, parmezan ras si busuioc proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate cu tagliatele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|