Chifteluta lunga la cuptor

Postat de Zamfira in Mancaruri cu carne
1 Mai 2016 | 2282 vizualizari
Chifteluta lunga la cuptor

Este reţeta clasică de chifteluţe cu două îmbunătăţiri, conţine verdeaţă multă şi modul de preparare este mai sănătoasă aşa, adică carnea este mai mult coaptă decât prăjită şi se face la cuptor. Şi denumirea haioasă sper să vă îndemne să preparaţi mai des în acest fel chiftele, mai renunţăm la prăjeli.

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • 1 ceapă mare albă
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • după gust eventual leuştean verde
  • 3 ouă
  • 2 cartofi mari
  • sare, piper

Mod de preparare

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul.

Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine compoziţia. Din cantităţile de mai sus o să faceţi 2 porţii de chiftele lungi.

Punem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Formăm un dreptunghi nu foarte înalt.Stropim chifteluţa lungă cu ulei de măsline şi-l dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.

După primele 20 de minute reduceţi intensitatea focului, altminteri se va rumeni la exterior şi crud rămâne în interior.

Garnitura noastră preferată alături de chifteluţe este pireul de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluta lunga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coasta de miel umpluta

Postat de Ina

Coasta de miel umpluta

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos de ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Chiftelute in sos de ciuperci

Prepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2016, 18:40
buna buna
la 01.05.2016, 19:40
la 01.05.2016, 20:09
Iti cam place lunga...
la 01.05.2016, 20:19
la 01.05.2016, 20:40

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking