Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 2 legături ceapă verde
- 2 legături usturoi verde
- 1 ceapă mare albă
- 5 căţei de usturoi
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- după gust eventual leuştean verde
- 3 ouă
- 2 cartofi mari
- sare, piper
Mod de preparare
Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul.
Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine compoziţia. Din cantităţile de mai sus o să faceţi 2 porţii de chiftele lungi.
Punem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Formăm un dreptunghi nu foarte înalt.Stropim chifteluţa lungă cu ulei de măsline şi-l dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.
După primele 20 de minute reduceţi intensitatea focului, altminteri se va rumeni la exterior şi crud rămâne în interior.
Garnitura noastră preferată alături de chifteluţe este pireul de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluta lunga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|