Ingrediente
- 1 kg carne tocata (amestec vita-porc)
- 3 ardei capia
- 1 ceapa galbena
- 1 capatana usturoi
- 3 oua
- 2 linguri faina+faina pentru modelat chiftelele
- sare, piper, cimbru
- 1/2 legatura patrunjel
- ulei pentru praajit
Mod de preparare
Ardeii capia se coc in cuptor si apoi se transforma intr-o pasta omogena cu ajutorul unui blender vertical.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa, usturoiul, patrunjelul, oualele, si condimentele. Omogenizati bine si apoi adaugati pasta de ardei si faina. Amestecati bine compozitia in asa fel incat sa fie omogena.
Modelati chiftelutele cu mainile infainate (sa nu se lipeasca de maini).
Chiftelutele se prajesc in ulei vegetal pana devin crocante pe ambele parti.
Serviti cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|