Chiftelute cu naut si legume

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
24 Mar 2017 | 9771 vizualizari
Chiftelute cu naut si legume

Un preparat sanatos si foarte potrivit pentru perioada postului sau pentru zilele in care nu mancati carne. Sunt foarte satioase si gustoase si, alaturi de o salata sau un sos, pot fi foarte bine pregatite pentru dejun sau cina.    

Ingrediente

  • 400 gr naut fiert
  • 1 morcov maricel
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 1/2 legatura marar tocat
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir

Mod de preparare

Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in congelator si il scot cand am nevoie. Evit, de obicei, conservele de naut, dar este bun si nautul din conserve.

Morcovul si cartoful le curatam si spalam bine, le razuim pe razatoarea mica, apoi le stoarcem usor.

Nautul il punem intr-un robot si il facem pasta.

Ceapa o razuim si pe ea, iar usturoiul il pisam.

Intr-un vas, punem nautul piure, morcovul,cartoful, ceapa si usturoiul  Adaugam ouale batute usor, separat intr-un vas mai mic cu condimentele. Omogenizam compozitia si gustam din ea sa vedem daca mai trebuie sare. Punem si mararul verde tocat.

Daca  nautul este facut piure fin, atunci nu mai este nevoie de pesmet, daca va iese o compozitie mai lichida, puneti cateva linguri de pesmet.

Pregatim o tava pe care punem hartie de copt si incepem sa formam chiftelutele. Le asezam una langa alta, pana cand terminam.

Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si le coacem pentru 20-30 minute. Trebuie sa fie usor rumene.

 Serviti-le alaturi de o salata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu naut si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Chiftelute de post, din naut si legume

Postat de privatelaura

Chiftelute de post, din naut si legume

Curatam si spalam ceapa, ardeiul, usturoiul, le tocam marunt. Spalam patrunjelul si il tocam marunt. Spalam si feliem ciupercile. Nautul il mixam cu blenderul, adaugand un pic de ulei de...

Citeste continuarea

Chiftelute de naut

Postat de ladydi

Chiftelute de naut

Punem boabele de naut la inmuiat peste noapte in apa rece. A doua zi le scurgem si le mixam in robotul de bucatarie pana devin o pasta.Adaugam ceapa, leurda,loboda si patrunjelul tocate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2017, 11:14
Bune chiftelute!
la 24.03.2017, 11:21
arata bine, dar nu merg in post cu oua
la 24.03.2017, 11:22
Le-as incerca , dar sa folosesc fulgi de drojdie in loc de ou Cred ca se leaga...
la 24.03.2017, 11:23
merge si cu fulgi, dar cred ca daca faci un piure fin nici nu mai trebuie sa pui fulgi de drojdie desi sunt foarte buni
la 24.03.2017, 11:27
N-am gatit niciodata naut :">

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking