Chiftelute cu sos aromat

Postat de caroline in Mancaruri cu carne
27 Iun 2014 | 1923 vizualizari
Chiftelute cu sos aromat

Chiftelutele sunt tare bune ,noua ne plac mult si de aceasta data am ales sa le fac cu un sos aromat cu busuioc proaspat cules din gradina :)

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 350 gr carne tocata
  • 3 oua
  • 5 cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura ceapa alba
  • sare
  • piper
  • marar
  • Pentru sos :
  • 1 catel usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras mic verde
  • 1 ardei gras mic rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 5 frunze busuioc proaspat

Mod de preparare

Incepem prin prepararea chiftelutelor deoarece aluatul va sta si la frigider.

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mici.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. ( taiati cuburi vor fierbe mai repede) .Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam putin sa se raceasca.

Ceapa o spalam si o tocam marunt.

Punem intr-un bol carnea tocata ,ouale intregi,cartofii fierti si zdrobiti,ceapa,usturoiul curat si zdrobit ,marar si la urma potrivim de sare si piper.Amestecam foarte bine ingredientele si dam compozitia la frigider pentru 30 minute.

Dupa acest timp,facem din compozitie chiftelutele,le prajim pe ambele parti in ulei bine incins.Scoatem chiftelutele pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Separat spalam ardeii , ii curatam de seminte si ii tocam marunt.

Punem o tigaie la foc potrivit.Calim usturoiul,ceapa si ardeii in putin ulei.Cand legumele s-au calit adaugam sucul de rosii,condimentele si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.

Spre final adaugam frunzele de busuioc spalate .

Servim chiftelutele impreuna cu sosul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

Postat de Oana

Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

Orezul se spala si se fierbe pana se umfla, se scurge de apa si se pastreaza cald. Boabele de porumb congelate se pun in apa fiarta si apoi se fierb 15 minute, se scurg de apa si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2014, 10:20
bune rauuu
la 27.06.2014, 10:22
Ce bunee!
la 27.06.2014, 10:30
la 27.06.2014, 10:39
la 27.06.2014, 10:43
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking