Ingrediente
- Chiftele:
- 500 carne porc,
- un cartof,
- o ceapa alba,
- sare,
- piper,
- marar verde,
- un ou,
- 2-3 graunti usturoi,
- ulei pentru prajit
- Sos:
- 4-5 linguri ulei prajit,
- 50g branza capra maturată,
- 30 g gorgonzola,
- 3 linguri smantana,
- marar verde
Mod de preparare
Pregatirea chiftelelor: ceapa si cartoful se curata si se spala, se toaca in 2-3. Carnea se spala se potioneaza. Toate aceste se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc bine bine. Se pun intr-un bol.Se adauga sare, piper dupa gust, un ou si verdeata. Se amesteca. Se fac din compozitie mici chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Cand sunt gata, scoatem chiftelutele pe o farfurie.
Sosul: Intr-o tigaie se pune ulei de masline. Lasam la incins, aduagam cele doua tipuri de branza. Lasam la topit branza, peste acestea adaugam chiftelutele. Dam tigaia la o parte si punem smantana. Omogenizam. Adaugam verdeata si mai punem 1-2 minute pe foc. Oprim focul si ...pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|