Chiftelute cu susan - la cuptor

Postat de mihaelar63 in Porc
22 Noi 2018 | 4085 vizualizari
Chiftelute cu susan - la cuptor

 Era sa le spun chiftelute intoarse cu susan :D. Toata lumea imbraca chiftelutele festiv in susan. Pentru ca-mi place susanul si pentru ca am preparat chiftelutele pentru gustare in familie, am pus semintele in compozitie. Le-am preparat la cuptor pentru a evita prajirea.  

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc - de casa
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri mix seminte susan
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 ceapa galbena
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1 lingura zaatar[condiment cu cimbru , oregano , susan]
  • 1 lingura Delikat ierburi cu boia
  • cateva picaturi zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • spray cu ulei de floarea soarelui -optional

Mod de preparare

  1. Cateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt.
  2. Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea.
  3. Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen, fara pete, fara sa se imprastie si albusul sa fie transparent-clar.
  4. Amestecati carnea tocata cu ou si pesmet, ceapa si usturoi.
  5. Adaugati bicarbonatul pe care-l stingeti cu cateva picaturi de lamaie. Amestecati.
  6. Adaugati restul condimentelor si semintele de susan.
  7. Incorporati totul in compozitie. Sarati.
  8. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Cu mainile umezite cu apa, formati chiftelute ce le puneti in tava tapetata.
  10. Se da tava la cuptor la temperatura de 200 Grade celsius timp de 20 minute.
  11. Am supravegheat coacerea si am observat ca chiftelele elibereaza suficienta grasime si nu este nevoie sa le pulverizez ulei pe deasupra.
  12. De asemenea nu a fost nevoie nici sa le intorc, ele s-au copt frumos.
  13.  Serviti chiftelele atat calde cat si reci, insotite de salata sau si/sau garnitura preferata.

                     Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu susan - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Postat de Valclaudia

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron, adaugam apoi ouale, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, 1 lingurita boia, sare, piper,...

Citeste continuarea

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2018, 13:21
la 22.11.2018, 13:31
Foarte bune! Am făcut și eu, dar prăjite...
la 22.11.2018, 13:54
Bune bune, asa, mai dietetice!
la 22.11.2018, 14:03
la 22.11.2018, 14:31
bune bune

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking