Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana in Mancaruri de post
21 Mar 2017 | 19129 vizualizari

Super rapide si gustoase si mai ales de post :)

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1 dovlecel zuchhini
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate lingurita boia dulce
  • 2 linguri marar si patrunjel verde tocat
  • 3-4 linguri seminte de susan
  • Pentru cartofi:
  • 4 cartofi rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, oregano, boia, usturoi granulat

Mod de preparare

  • Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid.

  • Toaca ceapa si ardeiul gras in cuburi mici si amesteca toate legumele intr-un bol

  • Adauga verdeata tocata, condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia dulce si pune pesmetul. Omogenizeaza bine compozitia.

  • Umezeste putin mainile si formeaza chiftelutele de legume, apoi tavaleste-le prin susan si pune-le intr-o tava pe hartie de copt

  • Taie cartofii in felii mai groase, stropeste-i cu ulei de masline si cu amestecul de condimente. Amesteca-i bine si pune-i in tava langa chiftelute.

  • Pune tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

  • Intoarce chiftelutele si cartofii la jumatatea timpului.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fasole batuta

Postat de Irina

Fasole batuta

Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore. Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea...

Citeste continuarea

Reteta simpla si delicioasa de orez cu ciuperci si legume

Postat de deyutzky

Reteta simpla si delicioasa de orez cu ciuperci si legume

Preparare Reteta simpla si delicioasa de orez cu ciuperci si legume Curatam si spalam bine ciupercile, apoi le taiem cuburi si le lasam deoparte.  Curatam, spalam si tocam ceapa, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2017, 13:35
la 21.03.2017, 13:36
e net-ul prost, nu pot deschide filmul
la 21.03.2017, 15:14
bune bune
la 21.03.2017, 16:17
yamiii
la 21.03.2017, 16:40

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking