Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească.
Între timp, se spală și se toacă mărarul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea fină.
Când cartofii s-au răcorit, se pasează și se amestecă bine cu: oul, telemeaua răzuită, untul moale, mărarul, sarea și piperul.
Se adaugă pesmetul și se omogenizează compoziția.
Se ia câte o lingură de compoziție, se tăvălește prin pesmet, până se formează o bilă care se aplatizează.
Se depune chifteluța în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.
Se procedează la fel, până ce se epuizează toată compoziția.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie și când chifteluțele se rumenesc la bază, se întorc, pentru a se coace uniform și pe partea cealaltă.
Între timp se spală și se toacă pătrunjelul pentru decor. și se prepară sosul picant, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html
Se pune sosul picant în sosieră și se pregătește pentru servit.
Când chifteluțele s-au copt frumos pe ambele fețe, se scot din cuptor și se servesc fierbinți/calde, cu sos picant, decorate cu pătrunjel tocat.