Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
14 Iul 2019 | 2906 vizualizari
Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Două zile la rând am făcut câte ceva din cartofi, pentru că ne plac mult aceste preparate. De această dată am făcut niște chifteluțe, pe care le-am copt în cuptor, nu le-am prăjit și cărora le-am asociat un sos picant. În loc de făină albă, am folosit pesmet. Astfel, chifteluțele nu au fost lipicioase și a fost mai ușor să le modelez. În plus, pesmetul absoarbe mai bine umezeala ingredientelor lichide. Combinația de chifteluțe de cartofi și sos picant a fost foarte bună și pe placul nostru. Din ingredientele de mai jos am făcut 20 de chifteluțe, câte 5/porție.

Ingrediente

  • Pentru chifteluțe:
  • 5-6 cartofi medii
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1 legătură de mărar
  • 50 grame de telemea
  • 50 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • pesmet pentru modelat chifteluțele
  • Pentru sosul picant:
  • 1 ceapă galbenă mare
  • 5-6 caței de usturoi
  • 1 roșie mare (sau 2, medii)
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia dulce (cu ierburi)
  • 1 linguriță rasă de chilli
  • 1 linguriță de oregană
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1 linguriță rasă de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • 100 ml de supă concentrată (sau apă)
  • Pentru decor:
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească.

Între timp, se spală și se toacă mărarul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea fină.

Când cartofii s-au răcorit, se pasează și se amestecă bine cu: oul, telemeaua răzuită, untul moale, mărarul, sarea și piperul.

Se adaugă pesmetul și se omogenizează compoziția.

Se ia câte o lingură de compoziție, se tăvălește prin pesmet, până se formează o bilă care se aplatizează.

Se depune chifteluța în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.

Se procedează la fel, până ce se epuizează toată compoziția.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie și când chifteluțele se rumenesc la bază, se întorc, pentru a se coace uniform și pe partea cealaltă.

Între timp se spală și se toacă pătrunjelul pentru decor. și se prepară sosul picant, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html

Se pune sosul picant în sosieră și se pregătește pentru servit.

Când chifteluțele s-au copt frumos pe ambele fețe, se scot din cuptor și se servesc fierbinți/calde, cu sos picant, decorate cu pătrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi, cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Ardei surpriza

Postat de oanapl

Ardei surpriza

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când...

Citeste continuarea

Mancare de linte

Postat de TAB1TA

Mancare de linte

Am lasat lintea la inmuiat intr-un bol cu apa aproximativ 3 ore. Apoi am scurs apa. Am pus apa intr-o oala la fiert si am adaugat lintea cand apa a inceput sa fiarba. Am lasat-o vreo 5-10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2019, 22:48
Ce apetisante si bune!
la 14.07.2019, 23:50
Daaaa, Ancutsa... Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 15.07.2019, 06:40
Bune, bune de tot!
la 15.07.2019, 08:05
Mulțumesc frumos, Mirela...!
la 15.07.2019, 09:00

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking