Ingrediente
- 350 gr porumb dulce
- 400 gr fasole tip Spagna
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 150 gr bacon
- 200 gr rosii tip cherry
- 10 gr patrunjel
- 20 gr unt
- sare
- piper
Mod de preparare
Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant.
Cand acesta este gata, il scoatem pe o farfurie cu servet de hartie.
In aceeasi tigaie, punem la calit ceapa tocata marunt si usturoiul curatat.
Dupa circa 2-3 minute, adaugam porumbul dulce si lasam 10 minute, adaugand apoi fasolea si lasam alte 10 minute, amestecand din cand in cand.
Rosiile le spalam si le taiem in doua sau patru ( depinde de marimea lor).
Adaugam rosiile in tigaie, amestecand usor si lasam alte 2-3 minute.
Baconul il ''rupem'' bucati.
Luam tigaia de pe foc si punem baconul, patrunjelul proaspat tocat, potrivim de sare si piper dupa gust.
Se serveste cald, eventual alaturi de o friptura de pui
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Succotash" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|