Ingrediente
- 250 gr ciuperci de padure
- 2 catei de suturoi
- 2 cartofii medii
- 1 morcov
- 2 oua
- 50 gr pesmet
- patrunjel verde tocat
- sare
- piper
- nucsoara macinata
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic.
Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare, piper, nucsoara macinata (eu folosesc des si am pus cam o jumate de lingurita), pesmetul, patrunjelul verde si ouale. Amestecam foarte bine compozitia. Daca iese prea moale, se mai poate adauga pesmet, dar daca ciupercile sunt foarte bine scurse, nu ar mai trebui sa adaugati nimic (se pot strange in pumn ca sa iasa foarte bine apa din ele).
Punem la incins intr-o tigaie ulei (cam de doua degete) si pana se incinge formam chiftelutele.
Prajim chiftelele pe toate partile si le scoatem pe servetele de hartie ca sa nu ramana foarte uleioase.
Serviti alaturi de o salata sau pe un platou de aperitive.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|