Ingrediente
- 700 gr conopida
- 1 ceapa
- 1 ardei copt
- 2 morcovi (aprox 300 gr)
- 2 oua
- 4 linguri pesmet
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.
In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat (ca un cus cus).
Am golit conopida intr-un castron, iar in robot am pus ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul, am macinat si aceaste ingrediente.
Morcovii i-am dat pe razatoarea mica.
Punem toate legumele macinate peste conopida si adaugam sare, piper, pesmet, oua si oregano.
Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn compozitia. Daca nu se lipeste deloc, mai adaugati un ou (depinde de cat de marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt).
Formam chiftelute mai mari sau mai mici, asezam in tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute.
Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.
Serviti-le cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|