Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
30 Mar 2017 | 5197 vizualizari
Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta

Retete de post economice

Ingrediente

  • 750 gr cartofi fierti in coaja
  • 100 gr granule de soia fierte in apa cu vegeta de legume, dupa gust
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de pesmet
  • faina si ulei pentru prajit chiftelele

Sosul de rosii:

  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 fir mic de praz
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei

In plus:

  • 1 conopida mica fiarta in apa cu sare

Mod de preparare

Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa.

Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi.

Ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust, soia fiarta, pesmetul si omogenizam bine amestecul.

Punem uleiul in tigaie, formam chiftelute de marimea dorita, le imbracam bine intr-un strat de faina, tavalindu-le, apoi le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos, pe toate partile.

Conopida o spalam si o fierbem in apa cu sare.

Pentru sos, punem prazul tocat la sotat in putin ulei, adaugam boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi rosiile pasate.

Lasam sosul la foc vreo 10 minute, apoi servim alaturi de chiftelute si conopida.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura " Deliciu"

Postat de RuxyRux

Prajitura " Deliciu"

Am preparat blatul: Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul. Am copt...

Citeste continuarea

Salată de ciuperci cu dovlecel

Postat de ela2015

Salată de ciuperci cu dovlecel

Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 17:34
Ce papa bun faci tu, Claudia!
la 30.03.2017, 18:10
Vai,tare bun
la 30.03.2017, 18:10
Cu regret in suflet, chiar mi se rupe, dar ma duc la Merisor....)
la 30.03.2017, 18:38
la 30.03.2017, 18:52
bune bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking