Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
30 Mar 2017 | 5225 vizualizari
Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta

Retete de post economice

Ingrediente

  • 750 gr cartofi fierti in coaja
  • 100 gr granule de soia fierte in apa cu vegeta de legume, dupa gust
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de pesmet
  • faina si ulei pentru prajit chiftelele

Sosul de rosii:

  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 fir mic de praz
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei

In plus:

  • 1 conopida mica fiarta in apa cu sare

Mod de preparare

Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa.

Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi.

Ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust, soia fiarta, pesmetul si omogenizam bine amestecul.

Punem uleiul in tigaie, formam chiftelute de marimea dorita, le imbracam bine intr-un strat de faina, tavalindu-le, apoi le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos, pe toate partile.

Conopida o spalam si o fierbem in apa cu sare.

Pentru sos, punem prazul tocat la sotat in putin ulei, adaugam boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi rosiile pasate.

Lasam sosul la foc vreo 10 minute, apoi servim alaturi de chiftelute si conopida.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

Postat de mihaelar63

Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul. Tocati marunt ceapa verde si...

Citeste continuarea

Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie

Postat de rocsi_1612

Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie

Scurgeti ciupercile, le spalati si le puneti pe o sita sa se scurga 10 minute. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul decojit il taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 17:34
Ce papa bun faci tu, Claudia!
la 30.03.2017, 18:10
Vai,tare bun
la 30.03.2017, 18:10
Cu regret in suflet, chiar mi se rupe, dar ma duc la Merisor....)
la 30.03.2017, 18:38
la 30.03.2017, 18:52
bune bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking