Ingrediente
- 2 dovlecei mai mici
- 3 cartofi potriviti ca si marime
- 1 ou
- 7-8 catei de usturoi
- 1 ceapa
- sare, piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se curata dovleceii, se spala, se rad pe razatoarea mare, apoi se sareaza si se lasa sa stea aproximativ 30 minute pentru a iesi apa din ei.
Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad si acestia pe razatoarea mare. Se amesteca cu dovleceii si apoi se storc bine.
Peste dovlecei si cartofi, se rade usturoiul si ceapa, se adauga faina, oul, sare, piper. Se amesteca bine.
Intr-o tigaie se incinge uleiul bine, se ia cu lingura din amestec si se pune in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.
Cand sunt bine prajiti, se scot din tigaie si se pun pe un servetel pentru a se scurge de ulei.
Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|