Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
8 Iul 2015 | 16901 vizualizari
Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Piata e plina de dovlecei si trebuie sa profitam de ei. Ii putem face pane, umpluti , supa/ciorba , ghiveci dar eu va propun azi o reteta putin inedita : chiftelute la cuptor cu quinoa si sos de iaurt .

Ingrediente

  • -500 gr dovlecei razuiti
  • -150 gr quinoa fiarta
  • -2 fire ceapa verde
  • -1 fir de usturoi verde sau 2-3 catei usturoi
  • -marar verde
  • -2 oua
  • -2 linguri pesmet
  • -sare
  • -piper
  • Pt sos
  • -50 ml iaurt
  • -1 usturoi verde
  • -sare
  • -curcuma (optional) sau boia

Mod de preparare

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute .

Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine . Le tocam marunt si le punem intr-un bol .

Quinoa (aproximativ 50 gr seminte de quinoa nefiarta) o spalam cu apa rece si o punem la foc in apa cu sare (raportul este de 1 la 3 ) , o lasam sa fiarba 10 minute si apoi acoperita o mai lasam sa stea 10 minute . O punem in strecuratoare si o lasam deoparte.

Dovlecei ii stoarcem in maini de apa pe care au lasat-o si ii punem peste verdeturi . Adaugam si pesmetul  iar peste ele punem quinoa fiarta , ouale batute usor si condimentele .Daca vi se pare prea moale mai puneti pesmet.  Omogenizam bine si formam chiftelute de marimea unei caise. Le aplatisam putin si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.

Dam tava la cuptor la 180 grade pe functia grill , le lasam 15 minute apoi le intoarcem si mai lasam 15 minute .

Facem sosul amestecand iaurtul cu usturoiul tocat , sare , piper si optional boia sau curcuma (pt culoare).

Sunt bune calde , dar si reci a doua zi.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu cus-cus

Postat de gospodariu

Rosii umplute cu cus-cus

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea, uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute. Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita, taiem partea...

Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu oua de prepelita

Postat de mitinita

Budinca de dovlecei cu oua de prepelita

Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei. Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2015, 10:48
Bun si sanatos!
la 08.07.2015, 10:51
imi plac chiftelutele de dovlecei
la 08.07.2015, 10:51
bun bun :_bd
la 08.07.2015, 10:58
Îmi place dovlecelul sub orice formă!
la 08.07.2015, 11:05
Trebuie sa fac si eu!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking