Chifteluțe de pește la cuptor

Postat de elucubratiiculinare in Peste
13 Apr 2014 | 6830 vizualizari
Chifteluțe de pește la cuptor

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 500 g pește (macrou, cod, hering)
  • 1 frunză dafin
  • 2 ouă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1/2 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1/2 linguriță fulgi chilli - opțional

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se lasă la fiert pentru 15-20 minute. Se curăță de coajă și se dau pe răzătoare sau se pasează cu o furculiță.   Peștele se pune la fiert în apă cu puțină sare, o frunză de dafin și câteva boabe de piper.  Se lasă la fiert 10-15 minute. După ce s-a răcit, se dezosează și se elimină pielițele dacă este cazul. Peștele se toacă mărunt.  

Într-un castron amestecăm cartofii cu peștele, ouăle, ustroiul tocat, verdeața tocată mărunt și amestecăm bine până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper, iar dacă vă place un pic mai picant adăugați cu încredere fulgi de chilli. Adăugăm în compoziție și 2-3 linguri ulei de măsline. Pentru omogenizarea ingredientelor se poate folosi și un robot de bucătărie.  

Pasta obținută se dă la rece pentru minim o oră. Încindem cuptorul la 200 grade C. Formăm chifteluțe pe care le aranjăm într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline. Stropim chifteluțele cu ulei de măsline și se dau la cuptor 30-40 minute până se rumenesc ușor deasupra.

Servim după ce s-au răcit cu sos tartar sau sos aioli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de pește la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute cu susan la cuptor

Postat de adela1981

Chiftelute cu susan la cuptor

  Feliile de franzela se inmoaie in apa si se stoarce, apoi adaugam la carne. Ceapa se curata si se  da pe razatoare ( ochiul mic), pisam usturoiul si adaugam la carne. Adaugam oul...

Citeste continuarea

Chiftelute de peste la cuptor

Postat de mimmi

Chiftelute de peste la cuptor

Macinam carnea de peste si o amestecam cu oul,usturoiul pisat,patrunjelul tocat,sare,piper,boia si pesmet cat cuprinde(sa fie "legata"compozitia) Se formeaza mingiute care se pun pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 17:53
la 13.04.2014, 18:03
Ce bune-s!
la 13.04.2014, 18:10
la 13.04.2014, 18:30
bune
la 13.04.2014, 18:31
Minunate!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking