Chiftelute de peste

Postat de simona72 in Peste
9 Iul 2013 | 35066 vizualizari
Chiftelute de peste

Nu stiu cum de nu am facut pina acum chiftelute din peste, pt ca peste mincam destul de des...poate pt ca am crezut ca se fac destul de greu si trebuie sa le bibilesti...da nu e chiar asa...si apropo sunt grozave, imi plac mai mult ca si cele din carne.

Ingrediente

  • 2 pesti (macrou am avut eu)
  • 5 cartofi mici
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunfel
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 4-5 linguri pesmet
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc.

Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja si se pun in robot. Se adauga morcovul curatat si taiat mare, ceapa,usturoiul, mararul si patrunjelul.

Se paseaza bine toate ingredientele la robot si se pun intr-un castron peste peste. Se adauga oul, sare, piper dupa gust, 1 lingura de amidon si se amesteca bine compozitia de chiftele. Pesmetul il punem intr-o farfurie, uleiul la incins. Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si formam chiftelute. Prajim chiftelele in ulei incins pina devin aurii.

Sunt crocante la exterior si moi in interior.Noi le-am servit cu pachetele de primavara cu legume(de la Lidl) si cu sos  tzatzichi.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Saramura de hamsi

Postat de Constelatialeu

Saramura de hamsi

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.07.2013, 21:29
Ce harnicuta esti. Multe preparate ne-a adus
la 09.07.2013, 21:30
Ai fost la pescuit?
la 09.07.2013, 21:35
la 09.07.2013, 21:35
La mare am fost la pescuit Ma dus Base cu barca lui
la 09.07.2013, 21:35
nu am mancat, dar cfed ca sunt f bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking