Ingrediente
- 2 pesti (macrou am avut eu)
- 5 cartofi mici
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 4 catei usturoi
- 1 ou
- sare
- piper
- marar
- patrunfel
- 1 lingura amidon alimentar
- 4-5 linguri pesmet
- ulei pt prajit
Mod de preparare
Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc.
Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja si se pun in robot. Se adauga morcovul curatat si taiat mare, ceapa,usturoiul, mararul si patrunjelul.
Se paseaza bine toate ingredientele la robot si se pun intr-un castron peste peste. Se adauga oul, sare, piper dupa gust, 1 lingura de amidon si se amesteca bine compozitia de chiftele. Pesmetul il punem intr-o farfurie, uleiul la incins. Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si formam chiftelute. Prajim chiftelele in ulei incins pina devin aurii.
Sunt crocante la exterior si moi in interior.Noi le-am servit cu pachetele de primavara cu legume(de la Lidl) si cu sos tzatzichi.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|