Chiftelute de somon
Postat de andaoana

Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare. Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu...
Citeste continuareaVa prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna. Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este un peste slab si daca nu-i "ajutat " cu un pic cu grasime, ies chiftelele fade si inecacioase. De aceea chiftelutele facute astfel sunt printre preferatele mele. V-o impart si voua cu multa placere. Ideala pentru platoul pescaresc ca aperitiv la mese festive.
Ingrediente
![]() Mod de preparare
Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file. Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier. Morcovul il curatam, spalam si-l dam prin razatoarea mare. Intr-o tigaie adaugam untul, cand s-a topit, adaugam ceapa, sotam 4 minute apoi si morcovul, mai sotam 4 minute la foc potrivit. Trecem pestele, continutul tigaii si painea inmuiata prin masina de tocat sau robot de bucatarie, scoatem intr-un castron, adaugam oul batut spuma, potrivim de sare si piper si dam la rece pentru 20 minute. Formam chiftelele si le trecem prin pesmet, apoi le prajim la foc mediu, aproximativ 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte sau pana capata o nuanta aurie. Se scot intr–un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc simple sau cu sos de ciuperci, dulceata ardei iute, cu garnitura de cartofi piure, natur sau legume. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din peste" nu uita sa-i faci un review.
|
Postat de andaoana
Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare. Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu...
Citeste continuareaPostat de simona72
Taiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|