Ingrediente
- 300 gr file de peste fara oase si piele
- o bucata de bagheta uscata
- 1 legatura patrunjel
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare si piper proaspat macinat
- 1 lingurita menta uscata
- sucul de la 1/2 limeta
- 2 linguri sos dulce-picant
- 2 linguri ulei de masline aromatizat cu ardei iute
- 2 albusuri
- ulei de palmier pentru prajit
Mod de preparare
Taiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se inmoaie. Se stoarce intre palme de apa asimilata si se pune in robot peste peste. Se marunteste impreuna cu pestele. Se rastoarna compozitia tocata intr-un castron, se adauga patrunjelul, ceapa si usturoiul tocate marunt, precum si restul ingredientelor, mai putin albusurile. Se amesteca bine toate ingredientele.
Se lasa sa se odihneasca compozitia 15 minute. Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga albusurile la compozitia de chiftele si se amesteca usor. Punem la incins o tigaie cu ulei de palmier, luam cu lingura din compozitia de chiftele, punem in uleiul incins, aplatizam putin cu dosul lingurii si prajim chiftelele pe ambele parti la foc mediu pana sunt rumene. Se scot pe servetele de hartie. Se servesc calde sau reci cu salata preferata,sosuri, cartofi prajiti, orez simplu...
Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din somon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|