Chiftelute din peste

Postat de Ksenya in Peste
12 Mai 2020 | 7881 vizualizari
Chiftelute din peste

Va prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna. Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este un peste slab si daca nu-i "ajutat " cu un pic cu grasime, ies chiftelele fade si inecacioase. De aceea chiftelutele facute astfel sunt printre preferatele mele. V-o impart si voua cu multa placere. Ideala pentru platoul pescaresc ca aperitiv la mese festive.

Ingrediente

  • 1 kg peste sau 700 g de file de peste de care aveti (cod ,merluciu,stiuca )
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcov
  • 2-3 felii paine mai veche fara coaja
  • O lingurita rasa sare sau dupa gust
  • Piper dupa gust
  • 250 g pesmet
  • Lapte pentru inmuiat painea
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

 

Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.

 Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.

 Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.

 Morcovul il curatam, spalam si-l dam prin razatoarea mare.

 Intr-o tigaie adaugam untul, cand s-a topit, adaugam ceapa, sotam 4 minute apoi si morcovul, mai sotam 4 minute la foc potrivit.

 Trecem pestele, continutul tigaii si painea inmuiata prin masina de tocat sau robot de bucatarie, scoatem intr-un castron, adaugam oul batut spuma, potrivim de sare si piper si dam la rece pentru 20 minute.

 Formam chiftelele si le trecem prin pesmet, apoi le prajim la foc mediu, aproximativ 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte sau pana capata o nuanta aurie. Se scot intr–un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

 Se servesc simple sau cu sos de ciuperci, dulceata ardei iute, cu garnitura de cartofi piure, natur sau legume.

 Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute de somon

Postat de andaoana

Chiftelute de somon

Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare.  Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu...

Citeste continuarea

Chiftelute din somon

Postat de simona72

Chiftelute din somon

Taiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2020, 16:37
la 12.05.2020, 17:04
Bune de tot
la 12.05.2020, 18:19
Bune!
la 12.05.2020, 18:38
ce prezentare frumoasa!
la 12.05.2020, 19:36
Big like!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking