Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient.
Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.
Se înmoaie o felie de pâine în lapte dulce și apoi se stoarce bine.
Se curăță cartoful, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.
Carnea se spală, se fasonează, se macină și se amestecă bine cu: ouăle, cartoful răzuit, felia de pâine înmuiată în lapte și stoarsă, ceapa călită, usturoiul răzuit pe răzătoarea mică, făina albă și condimentele.
Se ia câte o lingură de compoziție și se formează chifteluțe care se depun pe planșeta înfăinată, până ce se fac toate.
Se toarnă uleiul în tigaie, se înfierbântă, după care se diminuează focul de la aragaz și se prăjesc chifteluțele, la foc mic, pe ambele fețe, până se rumenesc frumos, fără să se ardă.
Chifteluțele prăjite se depun pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.
Pentru garnitură, se desfac buchețelele de broccoli, se spală bine sub jet de apă și se fierb la aburi, cu cei patru căței de usturoi, curățați și spălați în prealabil.
Când broccoli a fiert, se mixează, împreună cu usturoiul. Pentru piureul de broccoli se adaugă untul și smântâna. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.
Pentru servit, se feliază (sau se decupează, sub o formă oarecare) o sfeclă roșie, fiartă în prealabil. Se poate decora piureul de broccoli cu o linguriță de smântână.