Chiftelute de porc, cu piure de broccoli

Postat de RODIMUR in Porc
23 Ian 2020 | 2601 vizualizari
Chiftelute de porc, cu piure de broccoli

Ne plac mult chifteluțele de porc și cu o garnitură diferită de ceea ce se servește de obicei (piure de broccoli și inimioare de sfeclă roșie) ni s-a părut ceva mai special, ca pentru un dejun aparte. Din aceste ingrediente am făcut 36 de chifteluțe, câte 3/porție, iar garnitura a fost doar pentru 4 porții.

Ingrediente

  • Pentru chifteluțe:
  • 600 grame de carne de porc
  • 2-3 ouă
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 cartof alb
  • 1 felie de pâine
  • 2 linguri încărcate de făină albă
  • 3-4 linguri de lapte, pentru umezit felia de pâine
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 5-6 linguri de făină albă pentru modelat
  • sare
  • piper
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit chifteluțele
  • Garnitura:
  • 1 broccoli
  • 4 căței de usturoi
  • 50 grame de unt
  • 3 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru servit:
  • 2 linguri de smântână
  • 1 sfeclă roșie fiartă și feliată

Mod de preparare

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient.

Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.

Se înmoaie o felie de pâine în lapte dulce și apoi se stoarce bine.

Se curăță cartoful, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.

Carnea se spală, se fasonează, se macină și se amestecă bine cu: ouăle, cartoful răzuit, felia de pâine înmuiată în lapte și stoarsă, ceapa călită, usturoiul răzuit pe răzătoarea mică, făina albă și condimentele.

Se ia câte o lingură de compoziție și se formează chifteluțe care se depun pe planșeta înfăinată, până ce se fac toate.

Se toarnă uleiul în tigaie, se înfierbântă, după care se diminuează focul de la aragaz și se prăjesc chifteluțele, la foc mic, pe ambele fețe, până se rumenesc frumos, fără să se ardă.

Chifteluțele prăjite se depun pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.

Pentru garnitură, se desfac buchețelele de broccoli, se spală bine sub jet de apă și se fierb la aburi, cu cei patru căței de usturoi, curățați și spălați în prealabil.

Când broccoli a fiert, se mixează, împreună cu usturoiul. Pentru piureul de broccoli se adaugă untul și smântâna. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.

Pentru servit, se feliază (sau se decupează, sub o formă oarecare) o sfeclă roșie, fiartă în prealabil. Se poate decora piureul de broccoli cu o linguriță de smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de porc, cu piure de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Postat de Dya

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....

Citeste continuarea

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2020, 20:41
O portie mare , te rog
la 23.01.2020, 20:43
la 23.01.2020, 20:44
Toate bune pana la piure
la 23.01.2020, 20:45
Cu mare drag, Mihaela...!
la 23.01.2020, 20:46
Buni, pentru cine nu papă broccoli, facem rapid un piure de cartofi...!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking