Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
5 Iun 2013 | 25480 vizualizari
Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Am preluat aceasta reteta de la bucataras Viorelinho. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a reusit la fel de frumos, dar am si o scuza: am fost prea "sensibiloasa" cand am gatit si nici nu am avut rabdare sa las rulada la presat, peste noapte. In rest, a iesit minunat!

Ingrediente

  • 800 gr. carne de porc (eu am folosit pulpa);
  • 1/2 borcan (400 gr.) de ciuperci;
  • 1 ou fiert;
  • 2 linguri cu smantana groasa si grasa;
  • 2 linguri cu ulei de masline;
  • 4 catei de usturoi;
  • 2-3 cozi de ceapa verde;
  • o mana de patrunjel verde;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute.

Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate).

Amestecam smantana cu usturoi, sare si piper.

Taiem in felii oul fiert.

Incercam sa batatorim carnea cat mai mult, ca sa fie subtire. Astfel, se va rula usor si vom obtine o sectiune frumoasa (nu cum am obtinut eu ;).

Presaram carnea cu sare, piper, intindem pe toata suprafata sosul de smantana, adaugam ceapa si  patrunjelul tocat. Adaugam ciupercile, bucatile de ou fiert si rulam cat putem de strans, avand grija sa nu iasa prea multa compozitie.

Legam bine cu o ata si punem rulada intr-un vas yena pe care l-am uns cu putin ulei. Presaram deasupra putin cimbru.

Punem vasul la 200 grade, pentru 60-90 minute, pana ce rulada se rumeneste frumos.

Reteta originala prevede ca dupa ce scoatem rulada de la cuptor, sa o lasam sa se raceasca si sa punem pe ea o farfurie cu o greutate, apoi sa o lasam la rece minim 4-5 ore.

Eu nu am mai avut rabdare si am servit imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Retete similare

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu legume by Oanapl

Postat de Bunica

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu legume by Oanapl

Pune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras  pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in...

Citeste continuarea

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Viorelinho

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

1.  Punem 3 oua la fiert pana pregatim masa de lucru 2.  Luam carnea de porc, o spalam bine si o taiem intr-o forma in asa fel incat la final sa obtinem o rulada. 3.  Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2013, 10:05
Ce faina este!
la 05.06.2013, 10:25
la 05.06.2013, 10:32
ce bunatate!
la 05.06.2013, 10:37
Mie imi place! Mai este?
la 05.06.2013, 10:41
arata fff bine..numai ca eu nu mananc carnita de porc

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking