Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Viorelinho in Porc
5 Mai 2013 | 14214 vizualizari
Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Buna prieteni, mai vin si astazi cu o reteta delicioasa pregatita personal de mine si vreau sa o impart si cu voi , pentru ca aceasta reteta merita atentia celor ce le plac mancarurile din carne si cu atat mai mult carnea de porc. Deci incepem.

Ingrediente

  • Carne de porc - 700g - 1.0 Kg
  • Ciuperci ( pot sa fie si marinate ) - 200 - 250 gr.
  • Cozi de ceapa verde
  • Patrunjel
  • Carne tocata ( la dorinta )
  • Oua - 3
  • Maioneza sau smantana
  • Ulei de masline
  • Usturoi - 4 dinti
  • Sare , piper
  • Cimbru
  • Condimente

Mod de preparare

1.  Punem 3 oua la fiert pana pregatim masa de lucru

2.  Luam carnea de porc, o spalam bine si o taiem intr-o forma in asa fel incat la final sa obtinem o rulada.

3.  Intr-un bol amestecam usturoiul cu smantana sau maioneza (fiecare la dorinta) mai adaugam ulei de masline si ungem pe toata suprafata carnii.

4.  Adaugam ceapa verde amestecata impreuna cu patrunjelul 

5.  Ciupercile le taiem mai mare pentru ca in cuptor se topesc si raman nevazute (personal am pus ciuperci marinate fara a fi nevoie de a le mai taia )

6.  Ouale fierte le curatim de coaja , le taiem in lung, sau rondele si adaugam peste ciuperci. Nu puneti pe toata suprafata carnii pentru ca la rotire va iesi prin parti si va fi si greu de legat.

7.  Tocam putin patrunjel si presuram deasupra , adaugam sare, piper, cimbru

8.  Rotim carnea in forma de rulada si o legam cu ata (cu cat mai bine e legat cu atat mai bine se va coace)

9.  Punem intr-un vas uns cu ulei de masline (sau in folie de aluminiu) si adaugam deasupra ruladei diferite condimente sa fie bune si la gust

10. Punem in cuptor la temperatura de 150 - 180 °C pentru 60-80 minute.Cu o scobitoare facem cateva gauri si verificam daca e gata, nu trebuie sa aiba apa in carne , daca nu iese apa atunci carnea e gata si poate fi scoasa de la cuptor.

11. Cand e gata il scoatem din cuptor, il lasam putin sa se raceasca ,se pune o farfurie plata pe ea se adauga greutate si se baga la frigider ( cu tot cu ata cusuta ) pentru 4-5 ore sau pe noapte .

12. Se scot atele, se taie rondele de aproximativ 1.5 - 2 mm

La servire se decoreaza cu verdeturi si legume.

Se serveste ca un aperitiv rece.

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Patricia_Iordache_79

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate)....

Citeste continuarea

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu legume by Oanapl

Postat de Bunica

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu legume by Oanapl

Pune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras  pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2013, 17:54
la 05.05.2013, 18:31
O bunatate pentru o masa festiva
la 05.05.2013, 21:33
Arata super si prezentarea la fel
la 05.05.2013, 21:46
vreau si eu asa bunatati
la 16.05.2013, 09:27
Ce minunatie! O trec la retete favorite Trebuie incercata!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking