Ingrediente
- 2 dovlecei
- 2 morcovi mai mici
- o ceapa mica
- 2-3 fire ceapa verde
- cateva fire de patrunjel
- 3-4 linguri faina de grau (depinde de cat de bine sunt scursi dovleceii)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- se curata si se spala legumele
- dovleceii si ceapa uscata se dau prin razatoarea mica si se scurg de apa pe care o lasa
- morcovul se da si el prin razatoarea mica
- patrunjelul si firele de ceapa verde se toaca marunt
- se amesteca toate legumele, se adauga sarea si piperul, faina si se amesteca compozitia pana la omogenizare
- se formeaza chiftelute, cu mana trecuta prin apa, care se pun in tava de copt, tapetata cu hartie de copt
- se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana cand se rumenesc (circa 30 de minute) (la jumatatea timpului, cand sunt rumene la talpa, se intorc cu grija)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de post din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|