Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton.
Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1 lingura faina.
Faceti bile mici si le treceti prin făina.
Într-un wok sau tigaie, se prajesc chiftelutele rapid in uleiul de masline.
Când sunt rumenite adaugati sosul de soia. Se agită și se amestecă din când în când pentru a fi bine colorate.
Ca tema de Bento va propun un om de zăpadă și un brad de cruditati colorat.
Fierbeti orezul- vezi aici.
Pentru a face omul de zapada, puneti cateva linguri de orez in film alimentar.
Închideți cu grijă filmul și formati o bila rotundă.
Puteți utiliza, de asemenea forme de silicon - rotunde sau alte forme (eu am făcut 2 ursuleti).
Tăiati în fâșii, morcovul, castravetele si avocadul.
Adăugați sare și stropiti cu suc de lamaie sau cu un pic de vinaigrette.
Începem să pregătim Bento-ul.
Așezați omul de zăpadă și decorati-l.
Completati cu legume crude și faceti-i bratul din chiftelute de ton.
In al 2-lea compartiment am facut bradul din avocado si castravete. Decorati bradul, asezati cei 2 ursuleti si completati cu cruditati si chiftelute.
Puteți asezona orezul cu sos de soia.
Pofta Buna !!!