Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci

Postat de nico_nico in Mancaruri de post
17 Mar 2019 | 3785 vizualizari
Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci

Retete de post creative

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 100 gr orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • frunze de patrunjel verde
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • Pentru piure:
  • 5 cartofi 
  • apa,
  • sare
  • Pentru ciulama:
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert, ii pasam cu telul de cartofi. Compozitia de cartofi se amesteca cu pilaful de orez si apoi punem 3 linguri faina si fruzele de patrunjel. Formam intre doua linguri rotunjoare si le prajim in ulei.

Pentru ciulama, calim ceapa, apoi adaugam ciupercile curatate si feliate lasam 10 minute la duns cu putina apa, la final adaugam sarea si piperul si faina diluata cu putina apa. Ciulamaua astfel obtinuta se serveste alaturi de chiftelute si sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de ciuperci cu cartofi

Postat de rocsi_1612

Mancare de ciuperci cu cartofi

Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs. Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, iar pe cea verde o taiem rondele. Morcovii ii...

Citeste continuarea

Dovleac umplut cu legume

Postat de mirela0911

Dovleac umplut cu legume

Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte.  Ceapa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2019, 18:55
la 18.03.2019, 19:25
la 18.03.2019, 19:28
Foarte bune!
la 18.03.2019, 19:51
la 18.03.2019, 20:15

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking