Chiftelute in sos alb de branzeturi

Postat de simona72 in Porc
23 Ian 2016 | 3932 vizualizari
Chiftelute in sos alb de branzeturi

Chiftelute, toata lumea face si stie ce sunt. Cel mai des le-am facut pana acum in sos de rosii, asta pentru ca-i placeau flacaului meu. Am vazut o astfel de reteta la draga mea Meriosr, cu al ei blog „Merisor si retele ei” si cum noi suntem mari mancatori de branzeturi am zis ca sigur ne va placea combinatia. Bine am facut, reteta este delicioasa. Chiftelutele le faceti din ce carne doriti, le puteti praji sau coace in cuptor(mai dietetice), dar in combinatie cu sosul sunt mortales. Se poate servii atat ca si aperitiv cald, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura…

Ingrediente

Pentru chiftele:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 linguri fulgi de ceapa
  • ½ lingurita usturoi granule
  • 1 lingurita bulgarasi de savoare
  • Sare roz de Himalaya dupa gust
  • ½ lingurita piper verde proaspat macinat
  • ½ lingurita fulgi de chili
  • ½ lingurita cimbru uscat(sau patrunjel proaspat, marar, ce va place…)
  • 1 ou
  • 2-3 linguri pesmet
  • Ulei pentru prajit chiftelele
  • Pentru sosul alb de branzeturi:
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura plina cu unt
  • 1 lingura faina
  • 300-350 ml lapte cald
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr branza de burduf
  • 1 praf de sare si nucsoara proaspat rasa

Mod de preparare

Pentru chiftele: carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia cu mana. Se umezesc mainile, se formeaza bile de marime potrivita si se prajesc in ulei incins pe toate partile pana sunt rumene.

 

Pentru sos: se pune la incins uleiul si se adauga untul. Dupa ce untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si s-a incorporat. Se adauga treptat laptele cald, se amesteca cu telul mereu in sos, se lasa sa fiarba 5-8 minute. Se adauga branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Se adauga dupa gust sare si nucsoara, iar daca sosul este prea gros se adauga dupa caz lapte. Se adauga chiftelute in sos si se servesc dupa preferinte. Sa va fie de folos!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos alb de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza acra calita, cu jumari

Postat de AdrianUdrea

Varza acra calita, cu jumari

Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun. Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai...

Citeste continuarea

Tocanita cu muschiulet de purcel

Postat de Irina

Tocanita cu muschiulet de purcel

Am curatat muschiuletul de porc de pielite si l-am taiat cubulete. Am uns cubuletele de carne cu putin ulei. Am spalat si curatat legumele, dupa care le-am taiat : ceapa pestisor, ardeiul capia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2016, 12:46
o bunatate
la 23.01.2016, 12:49
Chiar pe gustul meu . Chiftelutele cu cimbru si sosul cu nucsoara
la 23.01.2016, 13:05
yummmyyy
la 23.01.2016, 13:41
bunnnnnnnnnnn
la 23.01.2016, 13:43
delicioase

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking