Chiftelute in sos de branza

Postat de caroline in Mancaruri cu carne
19 Iul 2017 | 5137 vizualizari
Chiftelute in sos de branza

Unul dintre cele mai bune sosuri de branza mancate vreodata !!!! Reteta am preluat-o de la Bya Ralu care la randul ei a preluat-o de la Merisor :) ... Clar este ca merita incercat ! 

Ingrediente

  • 500 gr carne pentru carnati
  • 250 gr branza tartinabila
  • 50 gr parmezan ras
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei kapia
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat (optional)

Mod de preparare

Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand s-au rumenit le-am scurs bine de ulei si le-am asezat intr-o farfurie. 

Incepem apoi prepararea sosului de branza:

Ardeiul il spalam, il taiem in doua pe lung, indepartam cotorul, nervurile si semintele si il taiem cuburi mici.

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. 

Intr-o tigaie, punem putin ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Adaugam cateva linguri cu apa si lasam la calit la foc potrivit, pana ce apa s-a evaporat. 

Adaugam apoi branza, smantana si la final, parmezanul amestecand usor. Lasam 2-3 minute la foc mic.

Adaugam chiftelutele in sosul de branza si amestecam, lasand totul la foc mic pentru 1-2 minute. Potrivim de sare si piper.

Se serveste cald presarat cu ptrunjel proaspat tocat. 

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Preparam mai intai chiftelutele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid. Se toaca...

Citeste continuarea

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2017, 17:50
la 19.07.2017, 18:11
la 19.07.2017, 19:54
Am facut si eu candva, sunt cu adevarat foarte bune!
la 19.07.2017, 20:38
Rocsi
la 19.07.2017, 21:42
Delicioase chifteluțe!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking