Ingrediente
- 500 gr carne pentru carnati
- 250 gr branza tartinabila
- 50 gr parmezan ras
- 2-3 linguri smantana
- 1 ceapa mica
- 1 ardei kapia
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel tocat (optional)
Mod de preparare
Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand s-au rumenit le-am scurs bine de ulei si le-am asezat intr-o farfurie.
Incepem apoi prepararea sosului de branza:
Ardeiul il spalam, il taiem in doua pe lung, indepartam cotorul, nervurile si semintele si il taiem cuburi mici.
Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie, punem putin ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Adaugam cateva linguri cu apa si lasam la calit la foc potrivit, pana ce apa s-a evaporat.
Adaugam apoi branza, smantana si la final, parmezanul amestecand usor. Lasam 2-3 minute la foc mic.
Adaugam chiftelutele in sosul de branza si amestecam, lasand totul la foc mic pentru 1-2 minute. Potrivim de sare si piper.
Se serveste cald presarat cu ptrunjel proaspat tocat.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|