Ingrediente
Pt. chiftele:
- 700-800g carne tocata porc si pui
- sare, piper
- 2 oua
- 2 lg pesmet
- usturoi dupa gust
- patrunjel verde
Pt.sos:
- 1 ceapa alba medie
- ulei pentru calit
- 1 morcov
- 1/4 radacina telina
- 1 cana apa
- 1 lg sos de soia
- 500 ml bulion
- sare
- 5-6 boabe de piper
- 2 foi de dain
- zahar, otet dupa gust
Mod de preparare
Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit. Se amesteca bine apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza bine apoi se formeaza bilute potrivite. Se pot coace la cuptor sau prajite in ulei.
Sosul: Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul si telina se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se pune morcovul peste ceapa si se lasa sa se caleasca bine, pentru a iesi putina culoare din morcov. Se pune si telina, se caleste putin apoi se adauga apa si se fierbe totul la foc mic pana se inmoaie bine legumele. Cand sunt aproape gata, se adauga sosul de soia apoi bulionul. Se condimenteaza cu sare in functie de gust, se adauga boabele de piper si foile de dafin. Se lasa sa fiarba pentru cca 10 minute, apoi se pune zahar si otet dupa gust. Se mai fierbe 5 minute, apoi se pun chiftelutele in sos. Se lasa sa dea cateva clocote, se stinge focul, se pune capacul peste cratita si se lasa cateva minute pentru a se patrunde bine aromele.
Se serveste ca atare sau alaturi de un piure de cartofi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de rosii cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|