Ingrediente
- Pentru chiftelute:
- 500 gr carne tocata de pui
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi / sau usturoi verde
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- sare si piper dupa gust
Pentru sos:
- 200 g cuburi de rosii in bulion
- 100 ml apa
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi/ 2 fire usturoi verde
- 1 lingura otet balsamic
- jumatate de lingurita zahar
- sare si piper dupa gust
- o crenguta cimbru
- o crenguta rozmarin
- o crenguta oregano
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Pregateste mai intai amestecul de carne. Marunteste intr-un mini-tocator morcovul, ceapa si usturoiul sau da-le pe razatoarea cu ochiuri mici. Pune legumele peste carne, adauga verdeata tocata, oul, pesmetul si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca bine compozitia si formeaza chiftelutele.
Pregateste apoi sosul: taie ceapa solzisori, marunteste usturoiul si pune-le peste cuburile de rosii in bulion. Adauga apa, otetul balsamic, uleiul, zaharul si amesteca usor. Pune jumatate din sos in vasul de ceramica, asaza apoi chiftelutele si rastoarna restul de sos. Presara frunzele de oregano, crengutele de cimbru si rozmarin si foile de dafin. Poti folosi si ierburi uscate, insa iti recomand sa le folosesti pe cele proaspete pentru ca isi pastraza mai mult aroma!
Seteaza slow cooker-ul Crok-Pot pe modul de gatire High pentru 4 ore si jumatate. La final, condimenteaza sosul cu sare si piper dupa gust si adauga amidonul dizolvat in putina apa rece. Astfel, sosul va avea o textura fina si cremoasa. Presara patrunjel verde tocat marunt si serveste chiftelutele cu o felie de paine proaspata. Bineinteles ca poti pregati chiftelutele marinate si la cuptor, insa acestea sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l Manual" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|