Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de mihaelar63 in Porc
27 Noi 2017 | 2654 vizualizari
Chiftelute marinate in sos de rosii

  Chiftelutele marinate vor fi mereu in topul preferintelor noastre. Avand carne de porc, am evitat prajirea si am preparat chiftelutele la cuptor. Diferenta la sos a fost data de folosirea untului care l-a facut foarte catifelat.

Ingrediente

  • CHIFTELUTE
  • 1 kg carne porc [ pulpa]
  • 1 cartof curatat
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa +codite verzi
  • 1 ou
  • 1 lingura zaatar
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri pesmet
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei floarea soarelui pentru pulverizat
  • SOS DE ROSII
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 2 lingur faina alba
  • 2 foi dafin
  • 2 pahare bulion rosii -de casa
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • sare
  • GARNITURA
  • 1kg cartofi
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • codite ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se curata si se spala legumele si verdeturile.
  2. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie.
  3. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii, usturoiul si patrunjelul.
  4. Toate acestea le tocati marunt cu robotul.
  5. Se amesteca tot ce ati tocat cu sare, piper, mustar, zaatar, pesmet si ou.
  6. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt si incalziti cuptorul.
  7. Cu mainile umezite cu apa, formati in palma chiftelute  rotunde.
  8. Se pun chiftelutele pe tava si se pulverizeaza deasupra ulei.
  9. Se da tava la cuptor pana cand acestea incep sa se rumeneasca [20 min ].
  10. Puneti cartofii curatati si feliati la fiert pentru garnitura. Sarati.
  11. Taiati marunt ceapa verde si patrunjel. Sotati-le usor in ulei.
  12. Adaugati boia rosie de ardei si amestecati.
  13. Se pun deasupra cartofii fierti calzi care se zdrobesc. Amestecati si diluati cu zeama in care au fiert cartofii.
  14. Sarati si piperati dupa gust cartofii cu ceapa verde si patrunjel.
  15. Pentru sosul de rosii, curatati o ceapa pe care o taiati in doua.
  16. Prajiti ceapa usor in ulei.
  17. Caliti in acel ulei doua linguri de faina alba [rase].
    Amestecati rapid [ cu grija sa nu se arda faina ] si stingeti cu bulion.
  18. Puneti in sos sare, foi dafin, zahar si boabe de piper.
  19. Lasati sa dea un clocot bun pana va avea consistenta preferata.
  20. Daca este nevoie, adaugati apa.
  21. La sfarsit in sos se incorporeaza untul care va da o textura matasoasa.
  22. Se introduc chiftelutele in sos si se mai fierb impreuna 10 minute.
  23. Chiftelutele vor fi mai gustoase preparate din timp si lasate cateva ore la marinat.
  24. Gustati si sarati/ piperati daca este nevoie.
  25.    Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l Manual

Postat de Oana

Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l Manual

Pregateste mai intai amestecul de carne. Marunteste intr-un mini-tocator morcovul, ceapa si usturoiul sau da-le pe razatoarea cu ochiuri mici. Pune legumele peste carne, adauga verdeata...

Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de gicuta69

Chiftelute marinate

Mod de preparare chiftelute: Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.11.2017, 22:51
la 27.11.2017, 22:53
Excelent! Îmi plac foarte mult!
la 27.11.2017, 23:05
Arată grozav de bine! Cred că-s delicioase!
la 27.11.2017, 23:19
Da, așa e, chifteluțele trebuie fierte puțin în sos, ca să se marineze! Nu e suficient să se toarnă sosul peste ele...
la 27.11.2017, 23:32
Rodica imi place foarte mult cum gatesti Stii foarte multe secrete . Asa este . Ideal ar fi ca sa stea la marinat macar 2 ore . Gustul este delicios

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking