Ingrediente
- 1.2 kg spata de purcel tocata
- 1 dovlecel mare
- 1 ceapa potrivita
- 2 morcovi
- 1 bucatica telina
- 1 leg marar verde
- 250 g paine inmuiata
- 5 oua
- sare, piper, juma de lingurita cimbru
- Secretul gustului Maggi -1 lingurita
- pesmet pt tavalit
- ulei pt prajit
Mod de preparare
Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie.
Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem in 4, eliminam mijlocul cu seminte - care este buretos - si il dam si pe el pe razatoarea mare. Mararul il spalam si tocam marunt.
Adaugam toate legumele peste carnea tocata, faramitam painea inmuiata, saram, piperam, adaugam si combrul si MAggi, ouale si framantam ca sa omogenizam bine compozitia.
incingem ulei intr-o tigaie incapatoare, formam bile pe care le tavalim bine prin pesmet, apoi le aplatizam. Prajim chiftelutele pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Servim calde sau reci, cu mustar sau legume proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|