Chiftelute speciale

Postat de mihaelar63 in Vita
15 Mai 2016 | 10522 vizualizari
Chiftelute speciale

 De ce sunt speciale ? Pentru ca sunt facute cu mare dragoste. Mereu cand vin in vizita  nepotii ii intreb la telefon ce sa le pregatesc. Este a doua oara cand  cer aceste chiftelute. Chiar m-au intrebat "Matusa, ce pui in chiftelute de sunt asa bune ?" Poze finale artistice nu avem, ne-am grabit sa mergem la gradina unde am avut de lucru :D

Ingrediente

  • 700 gr carne vita [manzat ]
  • 300 gr grasime porc
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri codite ceapa verde
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita nucsoara pudra
  • 1/2 scortisoara pudra
  • sare
  • uei palmier pentru prajit

Mod de preparare

  1. Feliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc .
  2. Tocati carnea si grasimea astfel pregatite .
  3. Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l.
  4. Spalati ceapa verde si o taiati rondele .
  5. Spargeti oul pe o farfurioara pentru a-i verifica prospetimea .
  6. Puneti intr-un bol mare  carnea tocata cu ou , pesmet , sare , ceapa , usturoi , nucsoara si scortisoara .
  7. Omogenizati bine compozitia .
  8. Cu mainile unse cu ulei se formeaza chiftelute mici .
  9. Se pune uleiul de palmier la infierbantat .
  10. Cand acesta este incins se pun chiftelutele una cate una la prajit .
  11. Cand chiftelutele  sunt rumenite se scot cu o paleta cu gauri pe un platou cu hartie absorbanta .
  12. Chiftelutele se pot servi cu garnitura si/ sau salata preferata .
  13. Piticii au preferat mustarul frantuzesc bobite intregi .
  14.   Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute speciale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv rustic

Postat de mihaelar63

Aperitiv rustic

Salamul se desface de membrana si se feliaza . Feliati cascavalul afumat si casul de vaca . Spalati ardeii si ceapa verde. Feliati ardeii. Asezati frumos pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 06:40
clar sunt speciale pentru adorabilii care s-au imbracat amandoi in rosu
la 15.05.2016, 10:34
la 15.05.2016, 10:48
la 15.05.2016, 11:59
Chiar ieri am facut si eu chiftelute, nu ca ale tale, dar am facut
la 15.05.2016, 12:12
Ce apetisante sunt!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking