Chiftelute vegetariene

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
5 Noi 2013 | 68263 vizualizari
Chiftelute vegetariene

O alta varianta foarte, foarte gustoasa...o reteta versatila care poate fi preparata dupa inspiratia fiecaruia :)

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare
  • 1 cartof maricel
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi( micuti)
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 5 linguri pesmet
  • 3 linguri faina neagra
  • 3 linguri bere
  • o ceasca de parmezan
  • o ceasca de branza
  • putina sare
  • piper
  • un praf de turmeric( optional)
  • ulei pentru prajit( eu am pus jumatate de floarea soarelui, jumatate de masline)

Mod de preparare

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender.

Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai este nevoie mai puteti adauga faina( unele persoane obisnuiesc sa stoarca  de zeama dovlecelul si cartoful insa eu prefer aceasta varianta ).

Cu o lingura se ia din compozitie si se pun chiftelutele in uleiul incins. Se intorc cu grija si se prajesc pe ambele parti.

Scoatem chiftelutele cu o paleta pe un vas tapetat cu prosop de hartie absorbant.

Mutam chiftelutele pe un platou si decoram aperitivul dupa bunul plac...sunt tare gustoase :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Retete similare

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la...

Citeste continuarea

Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan

Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane. Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas. Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2013, 22:35
la 05.11.2013, 22:47
la 05.11.2013, 22:50
nu le mai trebuie carne. data viitoare sa le pui si un ardei gras rosu copt (asa am avut eu la chiftelutele la cuptor) ... da o savoare deosebita
la 05.11.2013, 22:57
Lia...ce carne? Eu sunt vegetariana ...si desigur se pot prepara in fel si chip...multumesc de prezenta
la 05.11.2013, 22:58
Dana, multumesc

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking