Ingrediente
- 1 dovlecel mare
- 1 cartof maricel
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi( micuti)
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 ou
- 5 linguri pesmet
- 3 linguri faina neagra
- 3 linguri bere
- o ceasca de parmezan
- o ceasca de branza
- putina sare
- piper
- un praf de turmeric( optional)
- ulei pentru prajit( eu am pus jumatate de floarea soarelui, jumatate de masline)
Mod de preparare
Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender.
Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai este nevoie mai puteti adauga faina( unele persoane obisnuiesc sa stoarca de zeama dovlecelul si cartoful insa eu prefer aceasta varianta ).
Cu o lingura se ia din compozitie si se pun chiftelutele in uleiul incins. Se intorc cu grija si se prajesc pe ambele parti.
Scoatem chiftelutele cu o paleta pe un vas tapetat cu prosop de hartie absorbant.
Mutam chiftelutele pe un platou si decoram aperitivul dupa bunul plac...sunt tare gustoase :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|