Ingrediente
- 250 grame carne tocata de vita
- 2 cepe mari
- 8 catei usturoi
- 4,5 ardei
- 2 borcane de fasole sau 1 kg de iahnie de fasole
- 2 conserve mici de pasta de tomate
- sare
- piper
- ulei de masline(sau de floarea soarelui)
- 1 lingura de pasta de chilli(sambal) sau pasta de ardei iuti
Mod de preparare
Ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat marunt , ardeii tocati destul de grof si carnea tocata,sare, piper, se calesc impreuna pe foc cu putin ulei de masline(sau de floarea soarelui) pana cand cand carnea e rumenita si se desprinde bucatele.Nu se pune mult ulei carnea isi lasa grasime plus ardeii isi lasa apa.Se amesteca sa nu se prinda carnea.
Cand carnea e facuta se adauga cele 2 conserve de sos de tomate, cele 2 borcane de fasole si jumatate de cana mare de apa(sau suc ramas de la fierberea fasolei), se amesteca si se lasa la foc mic sub capac cca 20 minute, amestecandu-se des sa nu se prinda de fundul oalei.Cand ardeii s-au muiat bine e gata.Se opreste aragazul si se adauga o lingura mare de pasta de chilli(sambal) sau pasta de ardei iuti.
Se lasa sa se odihneasca si se serveste calda cu paine sau cu orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli con carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|