Chipsuri de mere

Postat de lira in Dulciuri
11 Iul 2010 | 6588 vizualizari
Chipsuri de mere

Am vazut prin magazinele bio chipsuri de mere si tare ma batea gandul sa incerc sa fac varianta home made, asa ca aici e varianta mea

Ingrediente

  • mere cate vreti
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare




Merele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele.

Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa fierbinte pentru a nu-si schimba culoarea, dupa care stergem feliile cu un servet de hartie.

Feliile de mere se pudreaza cu zahar si scortisoara si se pun pe tavitele de la aparatul de deshidratat.

Cine prefera varianta clasica, poate usca feliile de mere la cuptor. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se baga la cuptor la cea mai joasa temperata, verificand din cand in cand.

Eu o parte din mere le-am pudrat cu zahar, o parte le-am lasat simple.

Chiar daca am avut ceva timp de asteptat a meritat pentru ca au iesit foarte bune. Merge foarte bine cand vrei sa ai ceva de rontait, ca sa nu mai pui la socoteala ca sunt naturale 100% si sunt facute de manuta ta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chipsuri de mere

Postat de iri_love

Chipsuri de mere

Merele se spala si se li se scoate mijlocul cu un cutit, dupa care sa taie felii subtiri, de preferat ar fi o razatoare cu lama de feliat.     Feliile de mar se aseaza una...

Citeste continuarea

Chipsuri cu sare

Postat de andreea123

Chipsuri cu sare

Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire. Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2010, 19:22
cind eram mici le gaseam in piata, li se zicea poame ... Doamne ce bune erau
la 11.07.2010, 19:28
super... papam si eu de astea pe la bunica, cand eram micuta... bune bune
la 11.07.2010, 19:47
sefu', ia sa bagi la camara un aparat de deshidratat )
la 11.07.2010, 19:48
no comment, lira
la 11.07.2010, 19:49
Ina eu sunt tare incantata de aparat, desi dureaza ceva timp, dar stii ca totul e natural, adica nah, sa fie merele bio In prima zi cand l-am luat a, zis ca o sa ma culc langa el; de cat erau de incantata

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking