Tort cu Crema de Sampanie

Postat de Alina26 in Torturi
24 Iun 2013 | 4727 vizualizari
Tort cu Crema de Sampanie

Acest tort l-am facut sotului meu ca a fost ziua lui!!! I-a placut foarte mult si a spus sa "mai incerc" :)) :)))

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 8 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 2 lg de apa rece
  • 1 lg ulei
  • 1 plic praf copt

Crema de sampanie:

  • 400 ml sampanie dulce
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 100g ciocolata alba
  • 200g smantana
  • 20g gelatina

Sirop:

  • 200ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Ornat:

  • 200g smantana
  • 2 lg nutela
  • zmeura
  • 100g chipsuri de ciocolata

Mod de preparare

Pregatim Blatul:

1.Se separa albusurile de galbenusuri.

2.Se bat albusurile cu un praf de sare.

3.Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si apoi se adauga urmatoarea lingura de zahar.

4.Peste spuma obtinuta se adauga cate un galbenus si se bate bine dupa fiecare,

5.Se adauga uleiul si apa rece.

6.Se adauga faina,praful de copt cernute.Se ncorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se adauga si cacaoa,cernuta si continuam sa mestecam.

7.Se unge o tava (24 cm diametru)cu uiei si se tapeteaza cu faina.Punem compozitia obtinuta si dam la cuptor preincalzit la 180° pentru 25-30 de minute.

8.Se face rapid testul scobitorii:daca iese curat atunci blatul este copt.Se lasa sa se raceasca in cuptorul inchis.

Crema de Sampanie:

1.Gelatina se inmoaie in 100ml apa rece timp de 10 minute.

2.Intr-o cratita se mixeaza galbenusurle cu zaharul pudra pana se obtine un amestec albicios.

3.Se adauga sampania in fir subtire amestend bine.

4.Se pune cratita pe foc mic si se fierbe aproximativ 10-15 minute.

5.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana se topeste.

6.Se adauga gelatina (eu am apus gelatina foi si am storso).Se amesteca bine pana se topeste gelatina complet.

7.Se lasa la racit si apoi se adauga la frigider.

8.Dupa o ora se bate smantana pentru frisca si se adauga crema rece.

Sirop:

1.Se pun pe foc intr-o craticioara apa si zaharul si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.

2.Se lasa siropul sa se raceasca putin si se adauga esenta de vanilie.

Frisca: am batut smantana cu mixerul,cand a fost gata l-am impartit in doua si am adaugat nutella si am continuat sa bat.

Asamblare:

1.Am taiat blatul in doua.

2.Am insiropat bine blatul de jos,apoi am pus crema de sampanie.

3.Am pus cealalta jumatate de blat,l-am insiropat si l-am lasat la rece 2 ore.

3.L-am ornat:am intins un strat subtire pe marginea blatului si am lipit cipsurile de ciocolata.Apoi cu ajutorul unui pos am ornat cu frisca.In mijloc am pus zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Crema de Sampanie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR

Tortulet cu fructe

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2013, 21:02
foarte bun!
la 24.06.2013, 21:02
la 24.06.2013, 21:03
la 24.06.2013, 21:09
Mai incearca si cheama-ne si pe noi ))
Grozav tort
la 24.06.2013, 21:23

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking