Tort cu crema de sampanie

Postat de mikidaniro in Torturi
22 Feb 2012 | 11861 vizualizari
Tort cu crema de sampanie

Un tort dulce-acrisor,mie una imi place la nebunie combinatia asta.Nu este foarte ''bibilit'' deoarece este facut pentru o zi de duminica,fara nici un eveniment special,doar din dorinta de a face ceva bun,bun,bun :) Compozitia este pt o forma mica (18 cm) de tort.Daca doriti sa faceti intr-o forma normala(26,28 cm),va trebui sa dublati cantitatea.

Ingrediente

  • Blat:
  •  3 oua
  •  3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  •  1 lingurita praf de copt
  •  1 lingutita esenta de vanilie
  •  un praf de sare
  •  Sirop:
  •  100g zahar(3 linguri cu varf)
  •  200ml apa
  •  1 lingura esenta de rom
  •  2-3 buc.coaja de portocala
  • gem de piersici
  •  Crema:
  •  3 oua
  •  400ml sampanie
  •  150g zahar
  •  3 linguri cu varf de faina
  •  1/2 pachet de unt sau margarina
  •  1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in forma de tort,in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei pe margini. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 35-45 de min.,in functie de cuptor.Cand este gata il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.

Sirop:

Zaharul il punem intr-un vas la foc mic si il lasam pana prinde culoare maronie,apoi adaugam apa,cu grija sa nu va ardeti,cojile de portocala si lasam pana se topeste tot zaharul.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam esenta de rom.

Crema:

Intr-un vas punem la fiert sampania cu zaharul,iar in alt vas faina.Cand sampania a inceput sa clocoteasca,o turnam treptat peste faina,amestecand continuu,pt a nu se forma cocoloase,apoi turnam totul in primul vas si lasam in continuare la foc mic,amestecand continuu,pt a nu se lipi.Cand compozitia a prins consistenta, adaugam si ouale amestecand foarte bine pana se omogenizeaza,mai lasam cca 1-2 min.,apoi oprim focul si lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spuma,apoi luam cate o lingura de crema si o incorporam in unt pana terminam crema,iar la sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Tortul:

Taiem blatul in 3 parti egale sau cat putem de egale,mie niciodata nu imi ies perfect egale.:) Prima parte o punem in forma in care l-am copt,insiropam bine,punem un strat foarte subtire de gem de piersici,adaugam 1/2 din crema,apoi iar blat,sirop,gem,crema,blat,sirop.Punem tortul la rece minim 2 ore,apoi il ornam cum dorim.Eu n-am mai avut rabdare si l-am taiat dupa o ora.:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR

Tortulet cu fructe

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2012, 10:15
Super!
la 22.02.2012, 10:17
ce frumos evreau si eu sa gust
la 22.02.2012, 10:33
MuItumesc,Miha! gurita-vezi ca ai Ia poze o feIiuta,te asteapta
la 22.02.2012, 10:56
delicios
la 22.02.2012, 11:00
a mai ramas un pic si pt mine?

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking