Ingrediente
- blat:
- 4 oua,
- 6 linguri zahar ,
- 2 linguri unt topit ,
- 1 lingura cacao ,
- 4 linguri faina,
- 5 gr praf de copt
- crema :
- 250 gr mascarpone ,
- 6 galbenusuri ,
- 120 gr zahar ,
- 150 ml sampanie de piersici ,
- 200 ml frisca lichida
- sirop :
- 200 ml apa ,
- 1 lingura zahar ,
- 2 lingurite cafea instant
- decor :
- 1 lingurita cafea instant +frunze de menta
Mod de preparare
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase .
Adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu untul topit , la temperatura camerei , omogenigam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao si praful de copt .Amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare , apoi turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata .
Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii .
Cand este gata scoatem blatul , il lasam sa se raceasca , apoi il taiem in doua parti egale , pe orizontala.Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu si amestecam pana compozitia se albeste si isi dubleaza volumul .
Punem sampania , amestecand pana la omogenizare , apoi punem vasul la foc mic .
Amestecam usor pana crema se ingroase , fara a fierbe . Dam jos vasul , il lasam sa se racoreasca usor , apoi punem mascarponele si amestecam iute pana compozitia se omogenizeaza . Batem frisca spuma tare si o adaugam la crema de mascarpone racita . Mixam pana compozitia devine pufoasa .
Pentru sirop punem la fiert apa si zaharul . Cand zaharul s-a topit oprim focul si adaugam cafeaua . Lasam sa se raceasca .
Intre blaturile insiropate punem trei sferturi din crema , apoi cu restul de crema ornam tortul .
Decoram tortul cu cafea instant si frunze de menta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|