Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR in Torturi
24 Iun 2020 | 5031 vizualizari
Tortulet cu fructe

Pentru că suntem în sezonul fructelor dulci, frumoase și aromate, m-am gândit că merită să le savurăm și sub forma unui tortuleț aspectuos. Așa că am făcut acest tortuleț minunat, cu pișcoturi de șampanie, cremă mousseline, frișcă și fructele pe care le aveam la îndemână. A fost un deliciu, cu care ne-am alintat trei zile la rând...

Ingrediente

  • pișcoturi de șampanie (eu am folosit 21)
  • Pentru crema mousseline:
  • 500 ml de lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 100 grame de zahăr tos
  • 3 linguri de amidon alimentar
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 grame de unt
  • Pentru frișcă:
  • 500 ml de smântână
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 100 grame de zahăr pudră
  • Pentru decor:
  • căpșuni
  • cireșe
  • caise
  • afine
  • frunze de mentă

Mod de preparare

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt).

Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul alimentar) și apoi se adaugă cele patru gălbenușuri. Se mixează aceste ingrediente și apoi se adaugă laptele, puțin câte puțin. După ce se dizolvă zahărul, se adaugă semințele din păstaia de vanilie și se dă crăticioara la bain-marie, la foc mediu. Se amestecă întruna, până ce se îngroașă bine compoziția. Atunci se ia crăticioara de pe foc și se lasă să se răcorească. Din când în când se amestecă în crema patisieră, ca să nu se formeze pojghiță, iar când s-a răcorit suficient, se încorporează untul și se omogenizează.

Pentru frișcă, se mixează smântâna grasă rece și se încorporează treptat zahărul pudră și vanilia. 

Se pregătesc fructele (se spală, se feliază...)

Se unge tava în care se va face tortulețul cu puțină cremă patisieră și apoi se pune primul strat de pișcoturi de șampanie. Se unge primul strat de pișcoturi cu cremă mousseline și se pune un prim strat de: afine, feliuțe de caise și de căpșuni.

Se continuă cu al doilea strat de pișcoturi, unse cu puțină cremă pe partea care se va suprapune, după care se pune al doilea strat de cremă mousseline și apoi fructe.

Se pune cel de-al treilea strat de pișcoturi, care se decorează cu frișcă. 

Se decorează tortulețul cu diferite fructe și frunze de mentă, după care se dă la rece, pentru 2-3 ore, înainte de servire. Până ce se termină, tortulețul se ține la frigider, ca să nu se altereze la căldură.

Mie mi-a mai rămas cremă mousseline și frișcă, așa că cine vrea, poate face un tortuleț mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Postat de andaoana

Tortulet  aromat cu cirese si ricotta

Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine . Cele 6 linguri...

Citeste continuarea

Tortulet cu jeleu de zmeura

Postat de Constelatialeu

Tortulet cu jeleu de zmeura

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2020, 00:09
la 25.06.2020, 07:20
O incantare pentru ochi dar si pentru gust
la 25.06.2020, 09:32
Mulțumesc frumos, Andra!
la 25.06.2020, 09:32
Mulțumesc frumos, Diana!
la 25.06.2020, 09:32
Mulțumesc frumos, Claudia!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking