Ingrediente
- 1 telina mare,
- 2 cartofi mai mari,
- 2 cartofi dulci,
- 1 pastarnac,
- 1 ridiche neagra,
- 1 morcov mare,
- ½ lingurita de piper cayenne,
- ½ lingurita boia afumata,
- 1 lingurita de cimbru uscat,
- ½ lingurita de usturoi granulat,
- putin ulei de masline,
- sare dupa gust
Mod de preparare
Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte;
Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte;
Pune-le intr-un castron incapator;
Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea;
Pune ulei de masline din abundenta si amesteca totul bine.
Adauga condimentele si amesteca din nou.
Pune-le rasfirate in tavi cu hartii de copt;
Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade C, pentru 10-15 minute, pana se rumenesc bine;
Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca;
Bucura-te de aceste chipsuri aromate si crocante, facute cu minimum de efort. Le puteti lasa la uscat cateva ore. Exista si varianta de a le pregati mai repede, in baie de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de radacinoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|