Choco cookies Husanu

Postat de ionix in Prajituri
29 Oct 2010 | 4835 vizualizari
Choco cookies Husanu

multumesc familie Husanu, compusa din verisorii mei : Ionela si Daniel, pentru aceste minunate prajiturele... va pupacesc! Choco cookies aka Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 250g unt/margarina moale
  • 140g zahar 
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri esenta de vanilie si de rom
  • 250g faina
  • 50g cacao
  • 85 g ciocolata alba 
  • 85 ciocolata neagra

Mod de preparare

Se amesteca cu o lingura de lemn untul si zaharul intr-un bol mare, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia si se amesteca usor.  Se adauga faina in ploaie, praful de cacao si se adauga ciocolata bucati si se omogenizeaza compozitia.  Dupa ce  ati amestecat bine toate ingredientele, iti umezesti mainile cu apa calduta si incep sa amestec direct cu mana.  Compozitia este gata atunci cand capata o culoare destul de maronie, adica s-a amestecat bine si praful de cacao cu untul. Trebuie sa iasa un aluat usor de modelat dar nu foarte fainos.

Cuptorul trebuie incalzit la 180 grade. Dupa ce faci compozitia intinzi pe tava hartie de copt si incepi sa faci bulgari din compozitie, ai grija sa-i pui mai departati pt ca fursecurile se intind destul de mult.  Dupa ce pui bulgarasii pe hartie ii apesi putin cu manasa se mai intinda. Se coc cam 12-15 minute, in functie de cat de incins este cuptorul, dar ca sa vezi daca sunt gata te uiti la ei... trebuie sa nu para a fi uleiosi, atunci sunt ok.

Imediat dupa ce scoti tava din cuptor, fursecurile sunt moi asa ca sa ai grija sa ai o farfurie intinsa pe care sa le pui si o spatula mare cu care sa ii culegi... Ii pui sa se raceasca si apoi in cateva minute se intaresc iar apoi se servesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choco cookies Husanu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

Postat de merisor67

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

Pentru foi , caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam  laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie. Lasam vasul la...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2010, 12:58
la 29.10.2010, 13:01
la 29.10.2010, 13:14
vreau..............
la 29.10.2010, 13:15
ce faci ionix?...................imi era dor de tine.................
la 29.10.2010, 13:55

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking