Ingrediente
- 1/2c zahar brun
- 1/4c miere
- 3/4c iaurt (eu am inlocuit cu smantana si a fost ok)
- 1 banana bine coapta, pasata
- 1/4c ulei
- 1 ou mare
- 5 lg ghimbir ras
- 3/4c fulgi de ovaz (am folosit cereale care aveau pe langa ovaz si stafide)
- 1 3/4 c faina
- 2 lgt praf de copt
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1/4 lgt sare
- 100 gr fulgi de ciocolata
- Glazura de caramel la rece, Dr. Oetker
Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii de muffins.
Zaharul si mierea se amesteca bine, apoi se adauga oul. uleiul, banana, iaurtul, ghimbirul si fulgii de ovaz.
Faina se amesteca bine cu praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi se toarna peste compozitia lichida.
Fulgii de ciocolata se incorporeaza cu lingura.
Formele umplute pe 3 sferturi se tin in cuptor pana cand trec testul scobitorii, cca 25min.
Se lasa la racit 5min in forme, apoi pe un gratar.
Glazura se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se foloseste dupa ce briosele s-au racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|